Komfyrvakt og tidsbrytere

Komfyrvakt og tidsbrytere skal forebygge brann. Det sies at 16 prosent av alle boligbranner skyldes tørrkoking eller overoppheting. Komfyrvakter består av en sensor og en strømavbryter, hvis sensoren oppdager fare for brann, utløser den en alarm. Hvis ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed om å kutte strømmen til komfyren. En tidsbryter bryter strømmen etter innstilt tid.

For å sikre kvaliteten på komfyrvakter er det laget en felles, internasjonal norm som stiller en rekke krav til komfyrvaktene. Den kalles for EK EN 50615. Sjekk merkingen på produktet eller spør i butikken.

rorosmetall_komfyrvakt
ELKO tidsbryter bryter strømmen når innstilt tid utløper. Produktet kan benyttes overalt hvor det er praktisk at strømmen slås av etter en gitt tid Det kan for eksempel gjelde kaffetrakter, strykejern, terrassevarmer o.l.
Leverandør: Clas Ohlson
Pris: 1 000 kr
Utlån via NAV: Nei.
Mer informasjon om produktet
Dette er en automatisk og intelligent brannforebygger. homeGuard Smokesense oppdager brannfarlige situasjoner ved hjelp av en liten optisk røykvarsler. Når alarmen går, slås strømmen til komfyren av. homeGuard Presence Lock kutter strømmen til komfyren dersom man forlater kjøkkenet og er borte i mer enn fem minutter.
Leverandør: Praesidio Totalis
Pris: homeGuard Presence Lock: 2 800 kr
Utlån via NAV: Nei.
Mer informasjon om produktet
Dette er et digitalt nedtellingstidsur med store og tydelige start- og stoppknapper. Trykker man på start, brytes strømmen automatisk etter 30 minutter.
Leverandør: Clas Ohlson
Pris: 150 kr
Utlån via NAV: Nei.
Mer informasjon om produktet
Mkomfy komfyrvakt overvåker platetoppen på komfyren ved hjelp av en innebygd timer. Timeren starter ved økt driftstemperatur, og etter to timer vil strømtilførselen bli slått av. Komfyrvakten har også en funksjon mot overoppheting i forhold til maksimal temperaturgrense på komfyrtoppen. Utgangspunktet er at en stekepanne med fett ikke skal få bli så varm at den tar fyr.
Leverandør: CTM Lyng
Pris: 3 000 - 4 000 kr
Utlån via NAV: Mulig.
Mer informasjon om produktet
Tilbake